• Autor objave:
  • Kategorija objave:RailWorks
  • Komentari objave:0 Komentara
  • Vrijeme čitanja:2 min. čitanja
    Nisam napravio puno objekata poput kuća i slično. Na sreću samo dva – Bunker i APB kućicu. Jučer sam pogledao turorijal koji je napisao Derek (RSderek) gdje sam vidio da je za takve objekte najbolje koristiti TrainLightMapWithDiffuse.fx shader. Ja sam do sada koristio TexDiff.
 
    Za probu sam koristio dvije kocke okružene  kuglama. U Blenderu sam napravio teksturu sa ambijentalnom sjenom (Ambient Occlusion). Na kocki 1 sam upotrijebio TrainLightMapWithDiffuse.fx shader koji koristi dvije teksture, a na kocki 2 TexDiff shader koji koristi samo jednu teksturu. U ovom drugom slučaju sam običnu zelenu teksturu stopio sa teksturom ambijentalne sjene. Slika ispod prikazuje kocke u 3D Canvasu:
 
 
    Kao što se može vidjeti iz slika ispod, po danu obje kocke izgledaju gotovo isto. U oba slučaja su kocke dovoljno svijetle i obje imaju sjene tamo gdje su objekti blizu i gdje slabije dopire svjetlo. Međutim, po noći, sasvim je drugačije. Kocka 1 izgleda prirodnije jer je tamna, dok je kocka 2 presvijetla. Naravno, cijela stvar u kvaliteti prikaza zavisna je od shadera:
 
 

Odgovori