Radi se

Zavisno o zdravlju ili vremenu povremeno se nešto kuha 🙂

3D pregledi

Sve 3D modele radim u Blenderu. Program je besplatan i, ono što je najvažnije za spomenuti, postoji eksporter s kojim bilo koji objekt možete eksportirati za korištenje u RailWorks simulaciji kojom se bavimo ovdje. Točnost modela u odnosu na stvarne objekte ovisi o puno faktora. Idealno bi bilo kada bi za sve bio dostupan nacrt. Međutim, do njih je jako teško doći i sreća je ako neki od njih budu objavljeni negdje na internetu. Ipak, najviše od svega od pomoći su mi bile fotografije. Najviše njih sam pronašao na forumu zeljeznice.net, a puno njih sam dobio i e-mailom.


Ako se želite posvetiti izradi modela za RailWorks exporter za stvaranje RailWorks IGS datoteka možete preuzeti ovdje.

Neki moji radovi

Odrastao na časopisima SAM svoj majstor i ABC tehnikama, u trećoj dobi završio na 3D-u. Učenje je moja stalna preokupacija 🙂

Svi objekti izmodelirani su i renderirani u Blenderu. Program je besplatan. Ono što stvorite pomoću Blendera 100% je vaše vlasništvo. Sva vaša umjetnička djela – slike ili datoteke s filmovima – uključujući .blend datoteke i druge podatkovne datoteke koje Blender može zapisati, besplatni su za upotrebu kako god želite. To znači da Blender mogu komercijalno koristiti umjetnici, studiji za izradu animiranih filmova ili VFX, razvojni umjetnici za rad na komercijalnim igrama, znanstvenici za istraživanja i studenti u obrazovnim institucijama. Blenderova GNU GPL licenca jamči vam ove slobode. Nitko vam ih nikada ne smije oduzeti, za razliku od probnih ili „obrazovnih“ verzija komercijalnih softvera koji će zabraniti vaš rad u komercijalnim situacijama.


Dakle, ako se mislite baviti digitalnom umjetnošću, bilo iz hobija ili s ciljem zarade, 2D ili 3D, što god, naučite stvarati kroz Blender. Samo vaša mašta je granica.