HŽ 1142

Električna lokomotiva HŽ 1142

Kategorija:

Opis

Električna lokomotiva HŽ 1142. O autorskim pravima i o načinu distribucije pročitajte readme datoteku koja je dio paketa.

HŽ 1142 serija je višenamjenskih električnih lokomotiva Hrvatskih željeznica, razvijena krajem 1970-ih godina i predstavljena 1981. Iako je za Jugoslavenske željeznice ostvarena licencna proizvodnja stožerne električne lokomotive – švedske Rb (JŽ-441 ) – Željeznice su, s afirmacijom domaće tehnologije kroz 1970-te godine, naručile izradu nove, nimalo zastarjele, opremljenu tiristorima umjesto dioda, te potpuno domaće svenamjenske električne lokomotive. Lokomotive (prototip i samo 15 predserijskih) je proizveo Končar iz Zagreba, s navedenim mnogim kooperantima iz Federacije među kojima su najvažniji srpski Minel i Goša ali, znakovito, to je hrvatski produkt i to u periodu od 1981. do 1989. To je prva električna lokomotiva razvijena i proizvedena u Hrvatskoj. Lokomotive mogu u ravnici razviti brzinu do 160 km/h, ali u punoj afirmaciji i lokomotive je lako prelaze. Neki brzinski testovi su pokazali 181 km/h i više. Lokomotive su namijenjene za vuču putničkih vlakova brzinom do 160 km/h te za vuču teretnih vlakova pretežito na nizinskim prugama, ali i na brdskim prugama uz odgovarajući postupak manje preinake.

U verziji 1.1.1 je
– Popravljen problem zbog kojeg se kroz staklo nije vidjela voda, dim i slično, te isti problem na teksturi upaljenog svjetla.
– Popravljen “head out camera” pogled

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.