Notifications
Clear all

[Zatvoren] Kako zamijeniti ili dodati lokomotivu

1 Objave
1 Korisnici
0 Likes
1,375 Pogledi
 RSV
(@rsvlado)
Objave: 1419
Noble Member Admin Registered
Topic starter
 

Pošto se radi o radnji koja nepovratno "oštećuje", odnosno dovodi do gubitka scenarija koji su vezani uz lokomotivu koju želite promijeniti, predlažem da napravite kopiju rute i na njoj radite ove radnje.

U World Editoru imate na lijevoj strani ekrana bočne menije koji se otvaraju kada priđete mišem. Ostat će vani ako kliknete na pribadaču. Ako vam je ruta zaključana otključajte je klikom na lokot u donjem desnom kutu ekrana. Ako ne otključate nećete moći zamijeniti lokomotivu.

Nakon toga kliknite u gornjem lijevom prozoru na ikonicu (lokomotiva s prijeda) Scenario Tools kako bi ušli u mod za dodavanje sredstava. Na porukama koje će se pojavljivati nemate izbora nego odgovoriti sa Yes jer u suprotnom ne možete ništa dodati niti oduzeti. Zato sam na početku spomenuo da napravite sigurnosnu kopiju.

Kliknite na lokomotivu i ona će pocrvenjeti. Tada ju zapravo možete "uhvatili" mišem i premještati ju gdje želite. Pošto ju želimo ukloniti, na tipkovnici kliknite na Delete.
Sada na srednjem lijevom prozorčiću kliknite na ikonicu (lokomotiva) Engines & Tenders da biste došli do popisa vozila, odnosno lokomotiva.

Klizačem se pomaknite dolje i izaberite DB BR101 (ili bilo koje drugo vozilo) te nakon toga, ako miša pomaknete u sredinu ekrana, vidjet ćete lokomotivu koju možete staviti gdje god želite (na tračnice, naravno). Onog časa kada ju primaknete vagonima ili ju jednostavno primaknete tračnicama, čut će se karakterističan zvuk te ju nakon toga morate "ispustiti" na njeno mjesto kada ćete ponovno čuti karakterističan zvuk. Odmah nakon te radnje vidjet ćete klon lokomotive koji čeka da ga negdje spustite. To poništavate desnim klikom miša. Primijetite da, sve dok ne kliknete desnom tipkom miša ili na nešto drugo s popisa, lokomotiva se stalno klonira. Možda je malo iritirajuće kod lokomotiva ali svakako olakšava kada slažete vagone.

Sada u gornjem lijevom prozorčiću kliknite na ikonicu Driver (ljudska glava) te nakon toga na lokomotivu. Vidjet ćete da se iznad lokomotive, na jednoj strani, zavisno gdje je okrenuta, pojavio plavo-bijeli znak strojovođe. Tako se postavlja strojovođa u lokomotivu. Ako to ne učinite lokomotiva neće moći voziti.

U ovom slučaju, kako pokazuje slika ispod, vidi se da je lokomotiva okrenuta za guranje, a ne za vuču.

Klikom na lokomotivu će se iznad nje pojaviti narančasto-bijeli znak te ćete klikom na njega lokomotivu okrenuti za 180°

Sada dolje desno kliknite na Drive (žuti trokut), sa Yes potvrdite da želite spremiti promjene...

... i vaša kompozicija sa novom lokomotivom je spremna za vožnju.

Ukoliko u tutorialu primijetite bilo kakvu grešku, obavijestite me na PP.

Tutorial by RSvlado.

 
Objavljeno : 14 svibnja, 2009 15:21