Notifications
Clear all

[Zatvoren] Kako napraviti hrvatske nazive objekata u lokalizilanoj verziji RW-a

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Prije nekih 9 mjeseci bila je rasprava na UKTrainSim forumu oko imena na drugim nacionalnim jezicima. Radi se o jednoj stavci u blueprint editoru gdje se trebaju upisati određeni podaci kako bi se u slučaju pokretanja RailWorksa na lokalnom jeziku dobili i lokalni nazivi određenih objekata.
Bilo je tu raznoraznih pokušaja i prijedloga ali bez uspjeha. Problem je bio ispravno popuniti polja Language i String. Naravno, kada se pogledaju polja za jezike koji su tamo kao zadani, to je asociralo da bi se onda pod Language trebalo upisati riječ Croatian. To se pokazalo pogrešnim jer tako nije radilo... i onda jučer slučajno generiram jedan scenarij (RailWorks je bio pokrenut sa hrvatskim jezikom) i u *.xml datoteci vidim da u polju pod Language zapravo piše hr, a pod String ime koje sam napisao kao ime scenarija.

Svi vi koji pravite bilo kakve objekte za RW molio bih vas da ne zaboravite upisati i hrvatski naziv za objekt kojeg uvozite. Naravno, preporučljivo je upisati za sve jezike koje poznajete. To dodajte klikom na strelicu ispod X, a dodate onoliko koliko želite izuzev onih koji su već zadani. Na primjer za srpski bi bilo sr, za slovenski sl itd. Mislim da će iz sljedećih slika biti malo jasnije o čemu se radi.

U blueprint editoru, tamo gdje su jezici, otvorite polje Other zatim Insert first i u polja koja vam se pojave upišite kao što je na slici. Naravno, ono gdje piše HŽ 1142 (Brena) je specifično ime upravo za Brenu...

...pa će tako to što ste upisali u *.xml datoteci izgledati ovako...

...a u simulatoru ovako...

Ako primijetite bilo kakvu grešku u tutorijalu obavijestite me na PP

Tutorial by RSvlado

Topic starter Objavljeno : 12 veljače, 2011 23:25