Notifications
Clear all

[Zatvoren] Kako napraviti decal

malixx
(@malixx)
Reputable Member

Kako napraviti decal

Kako napraviti decal ? Vrlo jednostavno.
Da sam to barem znao prije, mnoge stvari bi jednostavnije napravio I točnije, no, krenimo.

Prvo napravite sliku koju želite, može biti obična ili u alpha channelu, obadvoje se može odlično izvesti.
Kao prvo kod izrade slika za decal, važno je da vam budu duple i određenih veličina, poput 32, 64, 128, 256, 512 pixela (u nastavku px), itd..., znači koristiti samo duple veličine ! (npr. 32 x 2 =64, itd...)

Znači to možete kombinirati jedno s drugim, recimo 32x32 px, ili recimo različito da bude kao 256x512px, ali u glavnom moraju biti duple oznake, ne smije biti recimo 256x514 ili 33x34.

Ja sam se s tim dugo mučio dok mi netko nije objasnio da treba samo to promijenit, a ja sam pokušavao sve ostalo bezuspješno mijenjati, jer mi nije htio prihvatiti sliku BlueprintEditor.

Znači kad smo odredili slici veličinu i obradili je u vašem omiljenom photo editoru, sada je pretvorite u .ace format i stavite na željeno mjesto. Slijedeće preostaje još samo to dodati kroz BlueprintEditor. U njemu kliknite na neki folder desnom tipkom miša, pa New Blueprint, zatim u prozorčiću koji se otvori izaberite "Decal Blueprint".

Evo slike za ostatak podešavanja

Tamo gdje vam piše "Decal Component", Width i Length označavaju kakvu želite
veličinu slike da vam se pojavi na početku kada ju odaberete u igrici, a pravi omjer bi izgledao ovako: 1:1 ili npr. 100m decal = 100m u Blueprint editoru. U igrici možete podešavati širinu i visinu decala koliko vam je potrebno.

A u "Texture ID" stavite putanju do svoje slike u .ace formatu, slično kao što je na slici.
Moja putanja je: "EnvironmentTerrainDecalstexturesCemetery"

Stisnite Save pa onda Export. I to je to 🙂

Hvala svima za čitanje ovoga tutorijala.
Ukoliko primijetite bilo kakvu grešku, ili imate pitanja, molim javite mi na PP.

Tutorial by RSDany

Topic starter Objavljeno : 12 svibnja, 2010 17:47
josip
(@josip)
Honorable Member

Malixx nemoj se ljutiti što ti upadam u temu, ali postoji jedan novitet (doduše još od 2009. godine...) za izradu decala. Zove se RWDecal i možete ga preuzeti ovdje. Program je stvarno jednostavan, puno jednostavniji nego li ovo što je malixx radio (NHF)... Također na YouTube-u postoje i Tutoriali za instalaciju i korištenje ovog programa.

Instalacija

Kreiranje decala

Objavljeno : 7 siječnja, 2013 11:04