file Editiranje i postanje slika

  • RSvlado
  • RSvlado's Avatar Autor teme
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
Više
prije 8 godina 7 mjeseci - prije 7 mjeseci 2 tjedana #2872 od RSvlado
Editiranje i postanje slika pokrenuo RSvlado
Često se srećemo sa problemom postanja slika prihvatljive veličine za forume. Problem ne bi postojao kada bi svi imali super brze internet veze. Međutim svi znamo kako po jednoj web stranici ili forumu može biti hrpa slika koje mogu znatno usporiti učitavanje stranice. Upravo zbog toga je slike potrebno optimizirati za web, odnosno forum u našem slučaju. Za one koji nemaju Photoshop, Gimp ili sličan program za uređivanje slika na netu postoji besplatni online Photo editor . Ako ste čitali pravila foruma (jeste li? ;)) onda znate da su slike ograničene na rezoluciju 1024x1024 i veličinu do 200kB. U ovih par redaka ću napisati kako prilagoditi sliku za naš forum.

Kliknite na link koji sam dao gore i spremite si pod favorite za buduću primjenu...

Dakle, prvi susret sa editorom izgleda ovako (kod mene je podešeno na hrvatski)...U slučaju editiranja slika iz RailWorksa opcijom "Otvori sliku s računala" odete u My Pictures ili pod Slike (Windows 7) i te otvorite sliku koju želite editirati... Pod Slika=>Veličina slike podesite na 800x600 sa uključenim proporcijama...
Odredite njenu veličinu u kilobajtima (do 200)...i spremite ju negdje na računalo ili koristite neki od ponuđenih servisa. To bi bilo to.

Tutorijal by RSvlado

Molim Prijava ili Stvori račun da biste se pridružili razgovoru.

Vrijeme kreiranja stranice: 0.072 sekundi
Pokreće Kunena Forum