Notifications
Clear all

[Zatvoren] Dim na parnjačama i veza između vagona

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Evo ovdje su 2 primjera što je drugačije u odnosu na stari RS. Dim je sinkroniziran sa zvukom, a pogledajte i kakav je spoj između vagona 🙂 Naravno da su ovi efekti još u začetku pa možemo očekivati dodatna poboljšanja. Barem su tako najavili. Pošto sam ja ljubitelj parnjača ovo je za mene više nego dobrodošlo 😀

http://www.youtube.com/v/M5g-pu77ovg

P.S. Pošto je dug put od capturinga pa do konačnog videa na YouTube-u, ovdje baš i nije sinkronizirano 100%. Vjerujte mi, u simulatoru izgleda puno bolje.

Topic starter Objavljeno : 16 lipnja, 2009 23:20
Barney
(@barney)
Trusted Member

Izvrsno, izvrsno. To je ono cemu bi svi train simulatori trebali teziti. Malo po malo i doci cemo i do tog. 🙂

Barney

Objavljeno : 16 lipnja, 2009 23:28
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Je, samo da im dim nije malo prekratak i da ne završava u obliku velike lopte. Popravit će to, nadam se. Već sam spomenuo kako su rekli da je ovo samo prvi pokušaj. Također se nadam da će se kabina ljuljati, te kotači u određenim uvjetima proklizavati. To je jako atraktivno vidjeti na parnjačama. Volio bih da fizika dostigne SpoorSim koji se na žalost ugasio.

http://www.youtube.com/v/kL8zZuRtGbk

P.S. Premjestio sam ovu temu ovdje jer mislim da joj je ovdje mjesto. Također sam ju preimenovao jer je je sada u forumu "Fizika" pa je naslov bio besmislen. Nemojte mi zamjeriti na ovome - još se učim poslu administratora 🙁

Topic starter Objavljeno : 17 lipnja, 2009 03:10
Barney
(@barney)
Trusted Member

SpporSim je posebna prica i da ga je covjek nastavio razvijati tko zna gdje bi zavrsio. Ali to je obicno tako kod kucnih prijekata. Vidi se da je u SpoorSim ulozeno puno ljubavi i znanja, no u stvarnom svijetu to nije dovoljno za uspjesan projekt. Steta sto covjek nije otvorio source. Mislim da bi se tu naslo puno jako dobrih rjesenja.

Takodjer, sto se tice fizike, ne smijemo zaboraviti BVE i openBVE koji imaju mozda najbolju fiziku za EMV kompozicije.

Drago mi je da je RailWorks krenuo tim stopama. To bi moglo znaciti da u nekoj od sljedecih verzija ili updatea napokon vidimo i pravu vlak-fiziku (uh, naziva) kojoj svi u ovim simulatorima tezimo.

Barney

Objavljeno : 17 lipnja, 2009 03:20
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

...Takodjer, sto se tice fizike, ne smijemo zaboraviti BVE i openBVE koji imaju mozda najbolju fiziku za EMV kompozicije...

Ne, nisam zaboravio 🙂 Ma, uzivio sam se trenutno na pogled izvana pa nisam spomenuo BVE. Razvojni tim bi zaista trebao slušati što zajednica traži i dati si što više truda, pa i pokupiti iskustva iz drugih simulatora. Ne znam jesi li ikada pogledao blueprint editor RS-a i hrpu opcija koje su tamo. Ima ih zaista puno koje još nisu aktivne, što znači da su mislili na puno stvari unaprijed, mada ih nisu stigli realizirati.

Topic starter Objavljeno : 17 lipnja, 2009 03:45
josip
(@josip)
Honorable Member

Ovo zgleda pre pre dobro, joj fali mi mrvicu da ga kupim

Objavljeno : 17 lipnja, 2009 10:57