Notifications
Clear all

[Zatvoren] HŽ 6111 Mađar

Stranica 1 / 2
Laurus
(@laurus)
Active Member

Meni je ovako Mađar u RW-u... 😯 😕

Gdje je problem?

Topic starter Objavljeno : 29 svibnja, 2014 14:15
zagi988
(@zagi988)
Reputable Member

Naravno da je takav.
Mađar je rađen za RW2 koji ima sasvim druge shadere.

Objavljeno : 29 svibnja, 2014 19:55
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Kod mene izgleda dobro mada sam prestao sa razvojem tamo negdje upravo na RW2

Objavljeno : 30 svibnja, 2014 00:31
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Meni danas znaci 2018-2019 izgleda tako kao na toj prvoj slici sa missing texture. Ne znam dali moze nekako da se taj model upostavi za TS s shaderima.

Objavljeno : 29 siječnja, 2019 18:05
Ivan Arzek
(@ivan-vt)
Trusted Member

Meni Mađar ne radi već nekoliko verzija RW, crno žuta tekstura .

Objavljeno : 30 siječnja, 2019 20:28
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Mislim da je u pitanju starina modela, ipak je on kreiran 2009. godine tako nesto. Hajde valjda ce se to azurirati eventualno.

Objavljeno : 30 siječnja, 2019 20:31
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Mislim da je u pitanju starina modela...

Ne samo da je starost nego je to verzija za Rail Simulator. Ali pogledat ću da vidim može li se učiniti nešto da bude kompatibilan sa današnjim RW-om.

Objavljeno : 5 veljače, 2019 19:37
Ivan Arzek
(@ivan-vt)
Trusted Member

Bilo bi super ako bi išlo.

Objavljeno : 6 veljače, 2019 12:55
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Kod mene model ima teksture. Ali, tamo u opisu piše "Napomena: Mađar ne radi dobro sa uključenim TSX-om. Naime, zbog druge vrste shadera koji se koriste u RW3 i RW4 Mađar izgleda prozirno. Ako ga ipak želite voziti morat ćete isključiti TSX".
Tako da ne znam zašto kod vas nema teksture. Međutim, čak i da imate teksturu ona će biti poluprozirna. Povezujući se na moj raniji post, ne može se tu baš puno učiniti, a i nema smisla trošiti više vrijeme na to. Trebalo bi modelirati ispočetka, a već imam izmodeliran potpuno nov model samo što još nije dostupan. Biti će. Besplatno ali bez upravljive upravljačnice. U svakom slučaju novi model je daleko ljepši nego ovaj trenutni koji je ipak 'MSTS to RW' verzija.

Objavljeno : 6 veljače, 2019 14:28
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Slazem se s tobom, naravno da nema potrebe trositi vrijeme pokusajuci popraviti stari model iz MSTS/RW pogotovo ako je novi u sagradnji sto by the way nisam znao. Iako sam vec nekad prije vidio taj tvoj video i cuo da se nesto pravi oko toga, mislio sam da je taj projekat obustavljen bas kao i neki predhodni koje vise niko ne spominje (na primjer HZ 20xx). U svakom slucaju, jedva cekam da vidim konacni rezultat.

Dali Madar jos vozi po prugama oko Zagreba ili su svi povuceni iz saobracaja zbog starost? U Bosni jos vozi Madar najvise na relaciji Sarajevo-Zenica ali kod nas se zovu ZFBH 411/415 i drugacije su ofarbani. Ako je moguce bilo bi lijepo i jedan repaint za ZFBH za njih ali ne mora ako je nezgodno.

Vlado, hvala ti jos jedan put za trud i zalaganje! 🙂

Objavljeno : 6 veljače, 2019 15:51
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Mađar unazad par godina ponovno vozi i dalje od Zagreba. Vozi kroz Slavoniju na X koridoru. Toliko znam 🙂

Objavljeno : 6 veljače, 2019 15:55
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Super, drago mi je da ga nisu povukli iz saobracaja s obzirom da ima preko 35 godina i da ima puno noviji modela. 🙂

Stavio sam moje licne slike Madara iz ZFBH, isti je kao i za HZ s tim sto je tamno plavi i zuti.Objavljeno : 6 veljače, 2019 16:00
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Kako napreduju radovi? 🙂

Objavljeno : 17 ožujka, 2019 22:30
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Besplatna verzija novog Mađara je dostupna za preuzeti. Prvobitno sam bio zamislio da upravljačnicu uvezem iz nekog zadanog vozila RW-a. I onda sam ipak odlučio napraviti originalnu upravljačnicu ali naravno smanjene kvalitete. Takva mi je politika. Tako da vam je onda tamo upravljačnica ali je jednostavna, teksture su smanjene rezolucije i bez animiranih dijelova. Zato postoji HUD 🙂 Model nisam probao instalirati pa ne znam radi li uopće. Mislim, kod mene radi radna verzija iz blueprinta, ali nisam probao instalirati sa paketa kojeg sam napravio.

U odnosu na staru MSTS verziju sada ipak postoji kakva takva originalna upravljačnica, možete se poput putnika voziti u kupeu (tipka 5), i vrata se sada otvaraju za ukrcaj i iskrcaj putnika... Pročitajte pripadajuću *.pdf datoteku kako biste znali kako složiti garnituru.

U slučaju nepravilnosti, grešaka ili anomalija obavijestite me u nastavku ove teme pa ćemo raspraviti i vidjeti može li se po tome pitanju što učiniti.

Objavljeno : 24 ožujka, 2019 03:02
Ivan Arzek
(@ivan-vt)
Trusted Member

Bravo Vlado , Mađar radi,prekrasno , no pitanje punici ulaze , ali se ne vide u vagonu , ali niti to nesmeta , super je. Evo još donacije za trud.LP

Objavljeno : 24 ožujka, 2019 14:31
Stranica 1 / 2