Notifications
Clear all

[Zatvoren] HŽ 2061 kennedy

Stranica 21 / 22
josip
(@josip)
Honorable Member

Hteo bih da ti pomognem posto dobro poznajem model.....

Gledaj, poznajem i ja jako dobro model, da ga ne poznam ne bih se upuštao u njegovo modeliranje. Ne poznaješ Blender a ni Vladu, tako da bi ti bilo bolje da se ostaviš fantazija.

Topic starter Objavljeno : 17 siječnja, 2014 15:37
ZPCG fan
(@zpcg-fan)
Trusted Member

Ok.Ne bih svađu :/.

Objavljeno : 19 siječnja, 2014 14:52
Zarko17
(@zarko17)
Eminent Member

Svaka čast za model i teksturu
Zanima me sledeća stvar.
Listajući temu video sam i model Kenedija "skraćenog nosa", pa me interesuje da li neko slučajno ima u planu uraditi verziju sa hlađenjem za EDK?
To je na ovim prostorima podserija 300, a takve Kendije su imale RENFE.
U slučaju da neko ne zna pričam o ovoj verziji:

Objavljeno : 23 travnja, 2014 21:37
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Josipe, da li ova lokomotiva može negde da se skine za igricu ili je za sopstvene potrebe?

Objavljeno : 28 listopada, 2014 12:53
josip
(@josip)
Honorable Member

Lokomotiva nikad nije niti vidjela Train Simulator, a kako stvari stoje ni neće...

Topic starter Objavljeno : 29 listopada, 2014 21:54
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Lokomotiva nikad nije niti vidjela Train Simulator, a kako stvari stoje ni neće...

Ma nemoj 🙂

Dakle, stvari stoje ovako. Josip i Marko su se zaista potrudili da naprave ovu loksu. Jučer sam malo razmislio i zaista bi bilo šteta da je to sve bilo potpuno uzalud i da ne ide u simulator. Barem u ovakvom stanju kakva je došla do mene. Nisam dirao 3D model i nisam dirao teksture, zapravo jesam, dirao sam model ali samo da očistim hrpu beskorisnog smeća u vidu viška poligona. Puno je bilo beskorisnih komadića geometrije. Oko 400. I dalje je geometrija neuredna. Bio sam rekao Josipu i Marku da ja taj nered ne želim popravljati jer oduzme puno više vremena nego da se radi ispočetka. I onda sam pomislio, zašto ne? Zašto da ne ide u RW ovakva kakva je?
Radio sam cijelu noć na njoj i evo je, vozi. Ima tu još dosta preštelavanja po blueprint editoru jer ne radi sve kako treba. Na primjer, ne okreću se postolja. Za sada još nisam otkrio zašto. Također moram naći nekakav zvuk baš za 2061 ili ću jednostavno staviti da poziva zvuk iz neke defaultne dizelke iz RW-a. Tako mogu uzeti i kabinu. Radili smo to već. Vidjet ću, što mogu učiniti 🙂

Objavljeno : 23 listopada, 2018 09:24
josip
(@josip)
Honorable Member

Izgleda da su čuda ipak moguća! 😉

Topic starter Objavljeno : 23 listopada, 2018 10:53
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Prilikom prvog eksportiranja u RW preporučeno je model izvesti sa TexDiff shaderom koji traži samo jedan slot za teksture, odnosno običnu difuznu teksturu. Tako sam i ja učinio pa ona prva slika iz RW-a izgleda onako mat. Danas sam stavio drugi shader (TrainBumpSpecEnvMask.fx) te dodao normal teksturu koja daje malo valoviti/deformirani lim na fremu, te jednostavnu bump/dummy teksturu koja daje refleksiju. Sa bojama uvijek treba eksperimentirati pa mi je @josip predložio da žutoj dodam malo narančaste nijanse. Također je razlika gledate li teksturu na suncu ili kada je oblačno. Razlika može biti značajna. Ovdje je primjer u oba slučaja, i pod oblačnim i pod sunčanim danom.

Objavljeno : 23 listopada, 2018 23:33
josip
(@josip)
Honorable Member

Jedan teaser..

Topic starter Objavljeno : 24 listopada, 2018 12:22
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Problem 🙁 Kod mene se Kennedy vidi na tračnicama, a kod josipa i zagija (kod njih je na testiranju) ga nema. Samo u World editoru. I kako onda riješiti problem gada ne mogu vidjeti posljedice toga problema. Češljao sam kodove u blueprint editoru i još nisam našao gdje je greška. A možda je i bug u novom TS2019 jer sad stvari uvozim u njemu. Nisam siguran ni u to jer je prva verzija koju je Josip isprobao prije tjedan dana bila u redu. Tako da u ovom trenutku zaista ne znam 🙁

Objavljeno : 30 listopada, 2018 04:55
Zarko17
(@zarko17)
Eminent Member

Konačno neko osveženje, dojadili su mi Eurorunneri/sprinteri, Bombardier Last Mile, Copy/Paste gluposti.

Objavljeno : 30 listopada, 2018 12:30
Amir Vehabovic
(@amirpjanic)
New Member

Jedva cekam isprobati ovo u igri... RailWorks HR najjaci na Balkanu !!

Objavljeno : 27 studenoga, 2018 21:00
TOMISLAV
(@tomislav2062)
Active Member

S obzirom da je 2061 Kennedy ubačeno eto tako bez obzira da još ima puno posla može se i 2062 isto tako staviti ki Kennedy na stranici preuzimanja jer prije bi ona mogla biti gotova nego 2061 i isto tako bi se moglo staviti bez zaliha. Samo da postoji nada da čemo ih brzo vidjeti.

Objavljeno : 28 studenoga, 2018 23:02
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Kennedy je trebao večeras ići za download ali sam vidio da paket sadrži neke zvučne datoteke na koje nemam autorska prava, a služile su mi da se po njima ravnam (komplicirano za objasniti), a također mi server ne dozvoli stavljati datoteke veće od 20MB pa moram vidjeti sa hosting providerom što se tu može učiniti.

Objavljeno : 28 studenoga, 2018 23:15
Amir Vehabovic
(@amirpjanic)
New Member

A brate zasto nama koji jedva cekamo kennedy ne posaljes na private ... a kad vidis sta ces za te zvukove ... onda naknadno stavis na download na stranici... ipak da ne bude da smo dzaba cekali ... lijep pozdrav..i samo tako nastavite...

Objavljeno : 29 studenoga, 2018 00:04
Stranica 21 / 22