Notifications
Clear all

[Zatvoren] Re: Napraviti scenarij...

Stranica 3 / 4
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

U excelu ne prikazuje nikakva naizmjenično popunjena polja

Objavljeno : 2 kolovoza, 2011 00:17
malixx
(@malixx)
Reputable Member

V200, ovako, ako očeš imati scenarij samo na engleskom i hrvatskom onda tako i upiši. Stvarno neznam di nastaju komplikacije, to je tako jednostavno. Neznam zašto ti se mješa en i de jezik, ali ti možeš izbrisati jezik iz 'de' i prenjeti ga u 'en' (ukoliko je taj jezik na engleskom). Znači u jedan upiši samo engleski, u drugi napiši samo hrvatski. Budi siguran da imaš instaliran vladin hrvatski jezik. Također budi siguran da si postavke na početku igre stavio na hrvatski jezik (u koliko želiš prijevod na hrvatskom). Ako fakat i sad nebu išlo, pošalji meni tu datoteku s prijevodom.

Objavljeno : 2 kolovoza, 2011 02:35
V200
 V200
(@v200)
Estimable Member

Pa napisao sam da su nakon izmjene scenariji testirani i rade. U svakom slucaju hvala na pomoci i trudu. U meduvremenu sam instalirao i hr paket. Tamo isto sve sljaka kako treba. Trenutno imam jos dva scenarija u izradi koji bi trebali biti gotovi do sutra pa cu krenut sa prijevodom.

Objavljeno : 2 kolovoza, 2011 11:32
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

V200, evo pogledaj na ovom forumu tutorijale za izradu scenarija. Imaš tri datoteke i unutar svake PDF dokument i RWP za instalirati. Jako precizno i detaljno. Nadam se da će pomoći.

Objavljeno : 3 kolovoza, 2011 18:10
microslav
(@microslav)
Trusted Member

malo ću oživeti temu i reći svoja iskustva

izabrao sam NEC rutu zbog relativno velike brzine same rute i saobraćaja koji je uglavnom putnički a ideja za scenario je bila da se odveze cela ruta tamo i nazad i scenario izgleda otprilike ovako:
AM7 i ti kao driver čekaš na koloseku pored penn stanice u koju stiže jedna od brendovanih Amtrakovih kompozicija iz floride u sastavu AM7 na čelu, zatim dve Genesis lokomotive sa isključenim motorima, 5 superliner vagona (znam da na NEC-u ne saobraćaju super lineri već viewlineri i heritage fleet vagoni ali ih nema a sama kompozicija vrlo lepo izgleda) Amfleet cafe i 4 Amfleet coach vagona.
ai AM7 koja je dovezla kompozciju se otkacinje i tvoj zadatak je da kompoziciju odvezes do New York Penn stanice i dalje do radionice u Newarku na opravku, gde preuzimaš drugu kompoziciju u istom sastavu koja je ila na opravci.
na samom starrtu naletim na problem jer se ne može dati zadatak da se zakače vagoni koji na početku nisu bili statični, ma šta pokušavao lokomotiva je uvek bila poslata na mesto gde je kompozicija izvorno postavljena u scenariju. morao sam kompoziciju pozicionirati na peron Ph penn stanice i otkačiti ai AM7 koja je kao fol dovezla kompoziciju.
po kačenju kompozicije scenario je prilično pravolinijski sa usputnim stajanjem u trentonu i newark penn stanici da bi po prispeću na newyork penn počela trka sa vremenom. na newyork penn stanici treba ootkačiti kompoziciju, doći do return point-a, krenuti unazad i proći kroz susedni prazan peron do return pointa, kada se opet promenom smera vožnje kači ponovo ista kompozicija ali sa druge strane i odvlači u radionicu (koju glumi jedan kolosek na stanici ispred newark penn stanice). tu se ulazi na zaposednut kolosek sa koga odlazi dizelka koja je fol dovezla kompoziciju koju treba preuzeti. na koloseku se otkačinje stara kompozicija i na čelo se kači nova, koju kroz kompleks skretnica treba odgurati na glavnu trasu a zatim vratiti na newyork penn stanicu, gde opet treba ponoviti postupak otkačinjanja i ponovnog kačenja cele kompozicije. da sve bude znatno teže izabrao sam kratke perone i koloseke gde je potrebna velika preciznost i zaustavljanje na samoj granici signala i sektora gde bi prolazak kroz signal odmah završio scenario a ranijim zaustavljanjem se ne bi oslobodile skretnice za manevrisanje lokomotivom kroz newyork penn stanicu. nastavak bi bio ponovni odlazak za philadelphiu. scenario je proradio i to sa originalnim vremenima iz reda vožnje i zaista je bila potrebna velika umešnost i vožnja an granici maksimalne brzine da bi se sve odradilo na vreme. timing, izbor koloseka i puta vožnje je zaista bio odlično urađen i ceo scenario je trajao 2h50m i ja sam zaista uživao vozeči ga više puta (uglavnom neuspešno iako sam znao za postavljene zamke i fazone)
jedini problem je bila prazna pruga usput i onda sam seo i uneo kompletan red vožnje svih Amtrak, NYT i SEPTA vozova.
malo mi je bilo sumnjivo što se sa svakim novim vozom proračub vremena dolaska i odlaska za svaku od stanica povećavao. uz nekoliko problema sa zakrčenjem na ruti promenom putanje nekog od vozova (par puta su se kretali nepravilnim kolosecima) uspeo sam da sredim scenario tako da zadatak još uvek ostane u okviru reda vožnje a da se usput sretnem sa SVIM vozovima (neki od ai vozova su imali prilična zakašnjenja u krajnjim stanicama no to i nije bilo previše bitno). zadovoljan postignutim pokušao sam da odigram scenario...
najpre je učitavanje trajalo čitavu večnost, a onda sam čekao jedno 15 minuta da se pojavi kabina. sat je odbrojavao sekunde na svakih 40-50 sekundi. bilo koja promena pogleda je trajala taman toliko vremena koliko je potrebno da se skuva kafa... prava katastrofa...

pogledao sam več gotove scenarije i ukapirao da niko od njih ne stavlja ceo put za ai voz, već samo jednu malu deonicu gde se očekuje susret sa "mojim" vozom.

vratio sam se u scenario editor i krenuo sa ispravkama za svaki voz, mesta pojavljivanja i mesta nestajanja, no posle par popravljenih vozova naišao sam na problem sa zauzetim pravcima, nemogućnošću pronalaženja puta itd. sve ai vozove sam izbrisao i pokušao od početka i opet posle par unešenih ai vozova opet se javljao isti problem. kao da rw vidi da je pruga zauzeta iako je ustvari slobodna jer je vvoz koji je zauzimao sektor nestao pre nekoliko minuta. problem nisam uspeo da rešim i odustao sam od scenarija...

sve je u redu kada se susreću vozovi koji idu jedan drugom u susret, rw lepo oslobodi sektore i više puta sam koristio prelazak na nepravilni kolosek ne bi li izbegao zagušenja, no kad se sve sveda na jedan ili dva koloseka na ulasku u stanicu sve poludi i rw se ne snalazi. stalno vidi vozove koji su odavno trebali nestati... ne znam gde je problem

e da, proveravao sam onako bez veze pojavljivanje i nestajanje vozova i to sasvim lepo radi, voz nestane u određeno vreme a pojavi se drugi na vreme koje je njemu određeno

Objavljeno : 3 studenoga, 2011 23:53
V200
 V200
(@v200)
Estimable Member

Trenutno ima par problema u scenario editoru od RW3 i neznam dali ce se ti problemi ikad biti rjeseni. Npr. da vagoni moraju u pocetku vec biti pozicionirani je bio RSC od davno najavio i mislim da ce to barem do RW4 i tako ostati. Drugo je problem sa vremenom koje tece ovisno o framerate-u. Znaci ovisno o jacini PC-a, scenarij od 60min moze trajati 50 ili 70min. Timetable scenarij je trenutno tesko napraviti jer sa vecim brojem ai vlakova, ai ne moze drzati zadano vrijeme kao sto si vec i sam primjetio. To se dogada ne samo zbog vremena, nego i zato sto editor u startu krivo racuna potrebno vrijeme vlaku od tocke A do tocke B. Ja trenutno radim scenarije za virtualRAILROADS i editor racuna vrijeme koje je nemoguce u igri postic pa cak i kad bi vlak ubrzao za 1sek od 0-100km/h. To je problem kod svake vR lokomotive. Za vecninu standardnih vlakova, izracuna koliko toliko dobro ali se treba ganjati po tracnicama da bi se postiglo to vrijeme iako je standardno postavljeno 70% ili 75%. Uz to ja imam i problem sa rutama. Hagen - Siegen je sluzbeno beta staza i kao takva nikad nije dovrsena. Problemi sa signalizacijom su na svakom odvajanju a sa RW3 su se odbojnici pomaknuli tako da vlakovi nemogu ic kroz neke portale ili se u postojecim scenarijima stvoris na stazi i nemas kuda jer iza tebe vise nema tracnice a ispred tebe stoji odbojnik. Druga ruta je Seebergbahn koja je mala i nema puno mjesta za ranziranje i isto ima problema sa signalizacijom jer RSC nikako da sredi njemacku signalizaciju.

Sve u svemu trenutno ima jako puno problema sa RW3, ne samo oni koji zele voziti pa imaju niski framerate, nego i ovi koji rade scenarije. Vec znam hrpu ljudi koji su digli ruke jer jednostavno nije moguce realizirati ono sta si zamislis i kako bi u stvarnosti i trebalo ic. U RW2 kad sam radio scenarije za engleske rute, problema gotovo i da nije bilo odnosno su zanemarivi kad usporedim sa ovime sada.

Objavljeno : 4 studenoga, 2011 12:20
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Da li je neko možda u pravljenju scenarija koristio opciju da se konfiguracija terena unese u igricu? Dobro bi mi došla pomoć oko toga.

Objavljeno : 17 listopada, 2014 15:40
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Misliš nešto poput terena iz različitih vremenskih razdoblja?

Objavljeno : 17 listopada, 2014 16:48
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Da ne objasnjavam, posto ne umem da objasnim, evo linka http://www.engine-driver.com/article/show/2361/ts2014-route-building-planning-a-route-part-2. Mislim na opciju pod podnaslovom Terrain. To je opcija za unos reljefa oblasti na kojoj se pravi ruta. Ja bolje ne znam da objasnim. Valjda ce link sve pojasniti.

Objavljeno : 17 listopada, 2014 19:05
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Spomenuo si scenarije, a ne rutu. To što misliš se odnosi na izradu rute i mislim da se opis toga nalazi ovdje na forumu pod tutorijalima.

Objavljeno : 17 listopada, 2014 22:13
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Moja greška. Ni napamet mi nije palo da potražim u polju za pretragu. U svakom slučaju hvala.

Objavljeno : 18 listopada, 2014 00:04
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Opet ja. Čitajući ovu temu, video sam za problem koji je opisao microslav, a to je da dva AI voza ne mogu da saobraćaju duž iste pruge u istom smer, a koji se meni često pojavljuje, pa me zanima da li je tako i kod svih ili samo kod mene? Pročitao sam i da je to moguće izbeći ako je signalizacija dobro postavljena, ali kod mene ni to ne pomaže. A opet, u CS scenarijima sve funkcioniše kako treba što se tiče tog pitanja. Sa tim problemom ne mogu da pravim scenario, jer ja hoću da susretnem barem 3-4 voza, a mogu samo jedan. Ima li neko rešenje?

Objavljeno : 27 listopada, 2014 12:17
josip
(@josip)
Honorable Member

Zato sto su ti svi vlakovi oznaceni kao "Special", imas izbornik sa strane gdje odabires rang vlaka.

Objavljeno : 27 listopada, 2014 16:00
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Čemu služi Triger instructions?

Objavljeno : 28 listopada, 2014 04:35
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

Mozda ovo nije adekvatna tema za ovo pitanje, ali me zanima kako da napisem ime stanice na Station board-u, a da mi u razmacima koje pravim space-om ne ubacuje slova?

Objavljeno : 10 studenoga, 2014 16:26
Stranica 3 / 4