Notifications
Clear all

[Zatvoren] Kako spriječiti gubitak rute

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Svi vi koji radite ili ćete raditi svoje rute, molim za oprez. U slučaju bilo kakvog propusta ili neopreza mogli biste izgubiti sate i kilometre rada. Jako je važno da kada radite rutu mislite o backupu. Pokušajte nakon svakog dana kada ste na njoj radili napraviti kopiju tako da iskopirate folder rute i spremite ga na neko sigurno mjesto. I naravno ako dođete u situaciju da ju ne možete zbog nekoga razloga ponovno učitati i nastaviti sa radom, uvijek možete obrisati folder sa greškom i vratiti folder koji je spremljen kao backup. Naravno da i od beckupa nema koristi ako ste iskopirali i gresku. Zato valja nekoliko puta učitati rutu standardnim načinom kako biste sigurni da je sve OK.

E sad, zbog čega ovo pišem? Neki se sjećaju moje probne RS rute/kulise koju sam radio za natjecanje. Nakon nekog vremena sam taj komadić rute pokušao spremiti za kasnije kako bih ju ipak sačuvao. Bila mi je nekako čudna, skretnice su nestale, tračnice su bile čudno spojene ali sam ju ipak takvu htio spremiti. Spremio sam bez problema ali gle vraga, neće se učitati. Poruka je bila otprilike ovakva:

Error: ime_nekakve_greske
FILE:../APIcore/cfxeception.h
LINE:113

Pokušao sam to popraviti sa RSTools i nakon toga je radila samo jednom. Kada bih izašao iz nje i htio ju ponovno učitati...ponovno se dogodila greška i RS se rušio. Tu rutu sam također pokušao instalirati u RW i ponovno ista stvar. Greška i rušenje programa.

U čemu sam pogriješio?
U rutu sam pokušavao stavljati neka vozila i neke druge skretnice (animirane mehanizme). Kao takvu sam ju snimio. Neko vrijeme sam zaboravio na nju i u međuvremenu sam deinstalirao ta vozila kao i skretnice. Pošto deinstalacija nije uklonila sve tragove deinstaliranih sredstava, u toj mojoj spornoj ruti su bile informacije o sredstvima kojih nije bilo, ili još gore - bili su samo komadići. To je uzrokovalo rušenje programa i nemogućnost učitavanja rute.

Rješenje
Kada sam to shvatio, pomoću RSTools-a sam, testirajući rutu, otkrio što mi nedostaje i onda sam to ponovno instalirao. Kada sam to ponovno ugledao u ruti, otišao sam u World Editor i to uklonio iz rute (na standardan način, označio i tipka Delete), te ju tada snimio bez toga. Tada sam ju ponovno exportirao i sada prilikom svake instalacije radi OK iako računalo na koje ju instaliram nema recimo Foliage pack1. Umjesto toga samo prikaže golo brdo i teren.

Nadam se da će ovo iskustvo pomoći.

Topic starter Objavljeno : 2 srpnja, 2009 17:17
Srdjan441
(@srdjan441)
Reputable Member

Meni se desi da udjem u rutu da je uredim i onda se zadesin ,,nigdje'' i onda odlucim zapisati sirinu i daljinu i onda ukucam gore i dodjem na stanica a desavalo mi se da udjem u rutu i vidim da su sine(tracnice) na svakih 20-30 metara nestale i shvatim da se to desava kad god nesto izbrisem iz rute i onda odlucim da sacuvam rutu koju pravim u .rwp datoteku i kad se neki problem u ruti desi onda instaliram .rwp datoteku rute i onda sve opet.Poceo sam da pravim rutu Bar-Virpazar to se desilo a Bar-Sutomore skoro zavrsim ali se svaki put javlja takav problem.

Objavljeno : 19 srpnja, 2012 23:52
mariot
(@mariot)
New Member

Oprostite što pitam ali gdje se nalazi folder sa rutama (novi sam u TS-u)?

Objavljeno : 24 lipnja, 2013 22:19
V200
 V200
(@v200)
Estimable Member

C:Program Files (x86)SteamsteamappscommonrailworksContentRoutes

nazalost ti rute u tom folderu nemaju naziv po ruti nego ces vidjeti sifre ali kada otvoris jedan taj folder, imas file RouteProperties.xml u kojem mozes vidjeti o kojoj se ruti radi.

Rute koje imaju puno nula, su od RSC-a.

Objavljeno : 25 lipnja, 2013 16:53
mariot
(@mariot)
New Member

Hvala!

Objavljeno : 25 lipnja, 2013 18:29