Notifications
Clear all

[Zatvoren] API key se naplaćuje?

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Nakon prošlonedjeljnog obilaska pruge Pleternica - Čaglin, sjeo sam za računalo i učitao RW rutu Nova Kapela - Našice. Za one koji ne znaju, Pleternica - Čaglin je dio toga. 15km od ukupnih 60km. Kada sam sa Ctrl+G htio učitati slike terena koje RW povlači sa Googlea, shvatio sam da API key više ne radi. Samo su se vrtjele one plave kružnice ali podatke nije učitavalo. Prošvrljao sam po netu i došao do informacija da se sada u postavkama mora aktivirati naplata sadržaja. Google daje $300.00 za trošenje, za probni period od 12 mjeseci. Dakle, u tom periodu neće biti nikakve naplate. Što će biti nakon 12 mjeseci pojma nemam. Uglavnom, ja sam samo uključio da mi se naplaćuje preko Visa kartice koja mi je ionako bila tamo za sadržaje koje ponekad kupujem preko GooglePlay-a. Kada sam proveo postupak, iskočila je poruka da budem bez brige, jer ću dobiti obavijest kada mi period od 12 mjeseci istekne i da se ništa neće naplaćivati automatski prije nego ponovno potvrdim da se slažem sa naplaćivanjem sadržaja. Također sam našao na forumima informaciju da postoji limit i naplata počinje tek nakon što se on prekorači. Podatci koje mi koristimo u RW-u su navodno daleko ispod toga limita.
I tako eto, kako će stvari izgledati saznat ćemo tek nakon što prvim korisnicima API ključeva istekne period od 12 mjeseci. To bi trebalo biti negdje ovoga ljeta.

Topic starter Objavljeno : 6 ožujka, 2019 16:32
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Za nas koji nismo upuceni u to, sta su tacno API key (kljucevi) i kakve veze oni imaju s rutom Nova Kapela - Našice za RW?

Objavljeno : 6 ožujka, 2019 22:15
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

API key ti omogućuje da u editoru sa Ctrl+G učitavaš slike terena. Po tim slikama slažeš objekte. To naravno važi samo za prave rute, jer kako bi inače znao gdje koji objekt smjestiti.

Topic starter Objavljeno : 7 ožujka, 2019 00:31
Tarik Pašić
(@tarik)
Trusted Member

Aha sad mi je jasno, znaci ustvari treba ti to za buduce rute inace je skoro nemogu ih napraviti kako treba?

Objavljeno : 7 ožujka, 2019 08:58