Notifications
Clear all

[Zatvoren] Mogućnost primjene PBR tekstura u RW-u

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Tekstura za bačvu je pečena iz nekoliko PBR generiranih tekstura. Dakle, nije uzeta sa bilo kakve fotke ili slično. Generirana je u Blenderu. Već sam prije čačkao po tome ali sam tek sinoć napravio prvi model. Bačvu u ovom slučaju. Mogućnosti su nevjerojatne. Pokušat ću te tehnike primijeniti na svojim radovima za RW ili TSW. Međutim, kako mi se čini, to neće baš ići bez problema. Problem je prije svega u engineu RW-a. Na žalost morat ću eksperimentom utvrditi najbolje opcije. Kod TSW-a je lakše jer eevee render Blendera uglavnom odgovara UE4 engineu, odnosno kako napravim da izgleda u Blenderu tako će izgledati i u UE4. Također, već sada je moguće teksture crtati direktno na modelu u Blenderu. Kad kažem crtati,mislim doslovno. Kao da uzmete bojice i crtate po nekom objektu u stvarnom svijetu. Međutim, to još nije dovoljno razrađeno pa je namjenjeno za jednostavnije teksture i onima sa najjačim živcima. Postoji za tu namjenu program Substance painter ali je preskup i barem kod mene nije opcija. Prekjučer je izašao dodatak Mask Tools za Blender pa ću vidjeti koliko je to potencijalna alternativa Substance painteru.

Bačva sa generiranim teksturama

Video po kojem sam radio svoju bačvu. Gotovo je 100% identična ovoj na videu iako sam koristio drugu PBR teksturu za hrđu.

Topic starter Objavljeno : 22 lipnja, 2019 09:20
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Pokušavam izbjeći mukotrpno traženje fotki za teksture i koristiti upravo PBR. Na to me navelo problematično prikazivanje novih svježe crno obojenih postolja. Na primjer za novog Turnera. Ako uzmem sa fotografije slijedi mi mukotrpno poravnavanje sa objektom, a rezultat će biti imun na dinamičnu promjenu svjetla i sjene u RW-u. Naravno, takva tekstura je i najrealističnija ali samo dok je u okruženju sličnom onome koje je bilo za vrijeme nastajanja fotke. S druge strane, PBR generirana tekstura (u Blenderu u mojem slučaju) prati dinamičnu promjenu rasvjete. E sad, koliko ću savladati vještinu da to zaista izgleda barem približno fotografiji pokazat će vrijeme. Neki pokušaji su ovdje:

Topic starter Objavljeno : 27 srpnja, 2019 18:44
josip
(@josip)
Honorable Member

Izgleda odlično! 😉

Objavljeno : 31 srpnja, 2019 13:55