Notifications
Clear all

[Zatvoren] Animacija

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Najjednostavnije animacije u 3D programima obično imaju početni neutralni položaj i krajnji položaj u koji se neki objekt mora pomaći. Sve između ta dva položaja program napravi automatski zavisno koliko ste mu zadali Animation Keys (Key frame) i Key Per Second. Ovaj prvi određuje koliko grubo će neka animacija pratiti neku zamišljenu krivu putanju, a ova druga vrijednost određuje kojom brzinom će se ta radnja obaviti. Iz toga proizlazi da jedan pomak po ravnoj liniji iz točke A u točku B treba imati samo 1 Animation Key, odnosno 2 jer se nulti (početni) ne upisuje. Ovo vrijedi za 3D Canvas ali mislim da je u drugim programima slično.
Zatim, ako je potrebno animirati nešto da se vrti oko jedne točke, potrebno je odrediti pivot točke oko kojih će se određeni objekt okretati. Kako pivot točke izgledaju na pantografu za električnu lokomotivu možete vidjeti na slici ispod:

Naravno da su uvijek mogući neki problemi pa vam se može dogoditi nešto poput ovoga na videu. Prvi dio prikazuje animaciju u 3D Canvasu i to je sasvim OK, međutim ista animacija u RailWorksu izgleda sasvim drugačije:

http://www.youtube.com/v/JAuk2kLbAKQ

Topic starter Objavljeno : 11 veljače, 2010 10:46
malixx
(@malixx)
Reputable Member

Pa blizu je, još treba samo podignut objekt 3 i to je to 🙂 i naravno napravit object 4 da se ne razdvaja 🙂 možeš ti to Vlado ! 🙂

Objavljeno : 11 veljače, 2010 17:56
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Pa blizu je, još treba samo podignut objekt 3 i to je to 🙂 i naravno napravit object 4 da se ne razdvaja 🙂 možeš ti to Vlado ! 🙂

Već jesam. I nema samo 4 objekta, nego 8

Topic starter Objavljeno : 11 veljače, 2010 18:32
Beovoz fan
(@beovoz-fan)
Trusted Member

I tako reših da pogledam na Guglu kako se animiraju vrata na vozu, ali su podaci šturi, pa me zanima da li nekako mogu da vidim kako su to rešile čikice iz RSC - a (ili nekog drugog oficijelnog ''developera''), tj. da li mogu da vidim gotov Blueprint editor, npr. voza klase 395, da bih video šta su pisali u editoru, da bi vrata radila? Nadam se da je pitanje jasno.

Objavljeno : 29 listopada, 2015 14:39
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Ovdje ti je Source folder još iz vremena Rail Simulatora. Tu ćeš pronaći ono što ti treba pa prouči. Jedino što ćeš vidjeti je kako blueprint poziva pojedinu animaciju.

Topic starter Objavljeno : 30 listopada, 2015 15:30