Notifications
Clear all

[Zatvoren] AVG antivirus utječe na performanse

RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Nemam kategoriju software pa ću napisati ovdje jer je vezano uz hardware. Jučer sam instalirao free AVG antivirus na jedno starije (oko 5 godina) računalo. AVG ga doslovno utuši u praznom hodu, da ne spominjem što bude kada pokušavam nešto pokrenuti. Možda ova spoznaja pomogne nekome da malo preispita stvari koje utječu na performanse računala pa tako i na RW

Topic starter Objavljeno : 29 prosinca, 2011 17:25
ZlayoZg
(@zlayozg)
Eminent Member

Čuo sam puno priča da AVG strašno usporava računalo,tj.troši puno resursa,a doživio sam to i osobno.Imao sam AVG Internet Security 2011 i komp mi je bio strašno spor...Duga učitavanja programa i igrica,podizanje Windowsa,itd...Uglavnom,više ga ne koristim,sada sam na Bit Defenderu i zadovoljan sam.

Objavljeno : 29 prosinca, 2011 18:11
RSV
 RSV
(@rsvlado)
Član Admin

Baš sam se pitao što staviti umjesto AVG-a. Probat ću sa Bit Defenderom 🙂

Topic starter Objavljeno : 29 prosinca, 2011 18:26
zagi988
(@zagi988)
Reputable Member

avast je zakon i još k tome se može registrirat bez problema pa bude full verzija 🙂

Objavljeno : 29 prosinca, 2011 19:51
V200
 V200
(@v200)
Estimable Member

AVG je poznat da trosi puno procesorske snage pa nije prikladan za starija racunala. Avast vec duze vrijeme dominira razne testove brzine a ja ti mogu iz iskustva rec da sam jako zadovoljan s njim jer ga koristim zamalo pa 5 godina. Ove godine sam dobio ponudu za PRO verziju za neku sicu od 3 ili 4€ ali i besplatna verzija nudi puno i odnosno vise od konkurencije.

Objavljeno : 29 prosinca, 2011 20:13
malixx
(@malixx)
Reputable Member

Ljudi, zato koristite Avast antivirus.

Ja sam promijenio jako puno antivirusa, od Nod32 pa do tog AVG, ali na kraju sam se odlučio samo za jedan, a to je Avast.

Daleko mi se pokazao najbrži, a i najučinkovitiji kad se tiče brisanja virusa, nema nikakvog splash screena na početku uključivanja računala, kao kod nekih, odmah se pali dolje u desnom ćošku i ne usporava. Isto tako kad se tiče virusa brzo ih skenira, a obriše za tren.

Ako je netko u nedoumici između neka dva, neka uzme Avast.

Objavljeno : 4 veljače, 2012 17:32