O stranici i meni

Zašto i kako?

Kao klinac, s prijateljem sam često odlazio na lokalnu vaktarnu (željezničarsku kuću kraj pruge) gdje je živio njegov djed. Ljubav prema željeznici postoji još iz toga vremena kada su još vozile parnjače. Imao sam veliko strahopoštovanje prema njima jer sam ih kao klinac doživljavao kao nešto veliko, opasno ali i lijepo. Tako je ostalo i do danas. Volim reći da su samo parnjače lokomotive, a ostalo su samo igračke 🙂
RailWorks HR stranica nastala je iz želje za prezentacijom hobija kojim se bavim ali i održavanju mentalnog zdravlja nakon povratka u život koji je uslijedio nakon dugogodišnjeg liječenja. Dakle, iz osobnog zadovoljstva, ali i sa željom uspostave i održavanja kontakata, te razmjenom ideja s drugim ljudima koje zanima isti što i mene. U ovom slučaju, to je ljubav prema RailWorks simulaciji željeznice i ljubav prema željeznici općenito.
Odmah na početku prvih dana siječnja 2008. godine priključio sam se forumu zeljeznice.net i tamo sam počeo pratiti najviše rubriku namjenjenu simulacijama. I zahvaljujući, na žalost sada pokojnom, Branku Špoljariću Barneyu, koji je u PCCHIP-u recenzirao Rail Simulator, znao sam da je upravo ta simulacija za mene. Simulacija me vizualno dojmila i bila je direktna konkurencija MSTS-u i Trainzu. Pošto mi je nedostajalo nešto domaće, odlučio sam napraviti neke modele vlakova HŽ-a. Moram spomenuti da tada nisam znao ništa o 3D modeliranju. Morao sam naučiti.

Kreativnost

Uhvatio sam se napraviti vozni park Hrvatskih željeznica. Video je iz 2011. godine. Danas je vozni park ipak nešto veći 🙂

Nemam podatke za svoju stranicu jer mi platforma nije omogućavala uvid, ali na TrainSimUK i TrainSim mojih RS+RW radova preuzeto je 11K+ puta.

Rekli su...